Amnesty International är en global rörelse där mer än 7 miljoner människor i världen agerar för att mänskliga rättigheter ska gälla alla, alltid.

Bahrain - människorättsförsvarare frigiven

Publicerad: 27 oktober 2017


Människorättsförsvararen Ebtisam al-Saegh i Bahrain frigavs den 22 oktober från fängelset där hon suttit fängslad sedan juli. Hon vet inte villkoren för frigivningen och hennes adviókat har ännu inte fått kopior av dokumenten i fallet.

Efter frigivningen hälsade Ebtisam till Amnesty: "Tack till alla på Amnesty för era ansträngningar på min vägnar. Jag var medveten om ert stöd och det gav mig glädje och en känsla av säkerhet som är så viktigt för alla fångar ".

Ebtisam al-Saegh greps på natten den 3 juli i sitt hem av maskerade tjänstemän som uppgav att de kom från brottsutredningsenheten. Ebtisam arbetar för den bahrainska organisationen Salam för Demokrati och Mänskliga Rättigheter. Tidigare under dagen den 3 juli hade hon twittrat om NSA:s (Nationella säkerhetstjänsten) misshandel av kvinnor och hon höll Bahrains kung ansvarig för deras handlingar.

Amnesty utfärdade en aktion den 6 juli med krav på Ebtisam al-Saeghs frigivning.