Amnesty International är en global rörelse där mer än 7 miljoner människor i världen agerar för att mänskliga rättigheter ska gälla alla, alltid.

​Amnesty deltar i Women´s March i Stockholm

19 januari 2017 00:01
Lördagen den 21 januari samlas hundratusentals personer i Washington för att stå upp för mänskliga rättigheter, mångfald och jämställdhet. Amnesty International USA är en av arrangörerna bakom marschen i Washington. Women’s March anordnas även i Stockholm och i över 300 andra städer i över 50 länder runt om i världen. Amnesty Sverige kommer att delta i Women´s March i Stockholm.

Chelsea Manning släpps fri!

18 januari 2017 11:23
Med bara några dagar kvar på sitt ämbete har president Obama förkortat Chelsea Mannings 35-åriga straff. Enligt uppgift kommer Manning att friges i maj i år.

EU: Anti-terrorlagar kränker mänskliga rättigheter

17 januari 2017 11:20
En ny rapport från Amnesty International visar hur en mängd nya lagar antagits i snabb takt inom EU, hur dessa lagar underminerar grundläggande friheter och hur de lett till en nedmontering av skydd för mänskliga rättigheter som många gånger vunnits genom hårt arbete. Rapporten är baserad på över två års reseracharbete i bland annat 14 EU-länder.

USA: 15 år med Guantánamo

11 januari 2017 06:00
Den 11 januari 2002, i efterdyningarna av 11 september, fördes de första fångarna till USA:s marinbas Guantánamo Bay på Kuba. Sedan den dagen har namnet Guanánamo skapat nyhetsrubriker för de allvarliga människorättskränkningar som förknippas med det; godtyckliga frihetsberövanden, tortyr och grym, omänsklig behandling, olagliga överföringar av fångar och inkorrekta rättegångar.

Aktion: Turkiet - massmedier tystas

9 januari 2017 13:44
​Sedan kuppförsöket i Turkiet den 15 juli 2016 har minst 112 journalister och andra mediearbetare suttit häktade i väntan på rättegång. Mer än 2500 journalister har blivit arbetslösa, närmare 800 har fått sitt statliga presskort återkallad och 169 medier har stängts.

​Irak: Barn i Mosul lider av krigsskador och trauman

22 december 2016 01:01
Slaget om Mosul håller på att utvecklas till en humanitär katastrof, det säger Amnesty International som i december varit på en researchresa till Irak. Under resan mötte organisationen barn i alla åldrar som hade fruktansvärda skador efter att de hamnat i strider mellan regeringsstyrkor, som backas upp av en USA-ledd koalition, och den väpnade grupp som kallar sig Islamiska Staten (IS).

Nu kan du stötta Edward Snowden med ditt out of office-reply

20 december 2016 08:25
​Inför den kommande ledigheten uppmanar Amnesty International människor att ändra sina vanliga röstmeddelanden och out of office-reply till ett personligt meddelande från Edward Snowden. För mer information om kampanjen samt presskit: snowdenoutofoffice.com

Iranska rockbandet Kiosk samarbetar med Amnesty

16 december 2016 10:00
De beskrivs som "den iranska undergroundscenens vassa rockpionjärer" - det iranska rockbandet Kiosk som nu är i Sverige för två konserter - i Stockholm och Göteborg. Bandet stöttar Amnesty Internationals pågående kampanj för att frige fängslade artister i Iran - #FreeArtists.

​Etiopien: Regeringen har systematiskt blockerat internet

13 december 2016 23:00
Den etiopiska regeringen har systematiskt och olagligt blockerat tillgången till sociala medier och webbsidor. Detta i ett försök att kuva oppositionen och förhindra att det rapporteras om attacker från säkerhetsstyrkor under vågen av protester som startade november 2015, och som ledde fram till dagens undantagstillstånd, det visar en ny rapport från Amnesty International.

​Qatar: Migrantarbetare fortsatt utsatta trots ny lag

12 december 2016 14:57
De förändringar i arbetsrätten som nu gjorts i Qatar skrapar bara på ytan. Den nya lagen, som träder i kraft imorgon, kommer fortfarande innebära att migrantarbetare är utlämnade till exploaterande arbetsledare och riskerar att utsättas för tvångsarbete, det säger Amnesty International i en ny rapport.

Kina - tibetansk kvinna frigiven

9 december 2016 12:30
​Dolma Tso, som dömdes till tre års fängelse för att ha flyttat på kroppen efter sin granne som satte eld på sig själv den 3 december 2013 i Amdo-provinsen, frigavs den 4 december. Dolma greps direkt och tillbringade elva månader i förundersökningshäkte innan hon dömdes i november 2014.
Läs alla nyheter i vårt pressrum på MyNewsDesk